За перше півріччя 2015 року падіння економіки України склало 16,3% – Мінекономрозвитку

Читать на русском
В Міністерстві економічного розвитку й торгівлі підвели підсумки першого півріччя 2015 року в українській економіці: падіння ВВП склало 16,3%.

В Міністерстві економічного розвитку й підприємництва й підприємництва України констатують: за перше півріччя 2015 року падіння показника реального внутрішнього валового продукту склало 16,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Разом з тим, за прогнозами спеціалістів МЕРТ, наприкінці року динаміка зміниться: у другому півріччі прогнозується пожвавлення економіки і в цілому за підсумками року Україна вийде на показник 8,9% падіння ВВП.

ВВП в тіні, «обнал» і мінімізатори. Що не змінилося в українській економіці за 2 роки?Майже півтора року роботи Арсенія Яценюка і його урядів не увінчалися успіхами в податковій і бізнес-сфері. Відчайдушні спроби видати бажане за дійсне поки теж безуспішні: і бізнес, і прості українці, які не прагнуть «світити» свої доходи, шлють уряду чіткий сигнал: ми вам не віримо. Чи буде він почутий?

Наразі найсильніше розвитку економіки заважає геополітичний конфлікт, в якому перебуває Україна. Йдеться про руйнування виробничих потужностей і транспортної інфраструктури, втрату міжгалузевих і логістичних зв’язків у регіональному та зовнішньоекономічному просторі, ускладнення відносин із Росією – колись головним торговим партнером України, а також недоступність енергоносіїв (зокрема вугілля) і суттєве зростання інвестиційних ризиків та негативних очікувань населення.

«Але також значний негативний вплив на економіку України в 2015 році виробляють і накопичені системні диспропорції, наслідками яких стали девальваційні та інфляційні шоки», – додають у Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, у червні експерти прогнозували, що за підсумками року падіння ВВП в Україні складе 8,3%. Курс гривні відносно долара при цьому прогнозується на рівні 27,97 до 1.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: