Абромавичус вперше відзвітував про збитки держпідприємств

Читать на русском

Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало огляд «100 провідних державних підприємств України» та визначило найбільш збиткове держпідприємство.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало огляд «100 провідних державних підприємств України», згідно з яким перше місце за збитковістю посів НАК «Нафтогаз».

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Обозреватель».

Огляд «100 провідних державних підприємств України» є першою публікацією такого роду в Україні. У документі підсумовується фінансова інформація і аналізується діяльність провідних держпідприємств України за перші 9 місяців 2014 року.

За даними за 9 місяців 2014 року, сукупний чистий збиток 100 провідних українських держпідприємств склав 74,7 млрд грн. Основна частина збитків (62,5 млрд грн) належить «Нафтогазу України».

«Певний обсяг збитків також пов'язаний з важкими економічними умовами і девальвацією гривні. Ефективність держпідприємств залишається неприпустимо низькою», – зазначає в огляді глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус.

На його думку, ефективне управління держпідприємствами ґрунтується на трьох основних принципах: прозорість, чітка комерційна мета та ізоляція управлінських рішень від будь-якого політичного впливу.

Також, згідно з документом, на 100 провідних державних підприємств України припадає близько 80% загального обсягу виручки і майже 90% активу всього сектора.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

Як відомо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив ідею про приватизацію НАК «Нафтогаз».

При цьому, Арсеній Петрович пообіцяв, що в Україні відбудеться наймасштабніша за 20 років приватизація. Це є черговим кроком держави у боротьбі з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: