Біля кордонів України може виникнути нова гаряча точка – Ягланд

Читать на русском
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд повідомив про потенційну загрозу виникнення нового військово-політичного конфлікту поблизу південно-західного кордону України – в Молдові.

Зволікання зі здійсненням реформ, криза і подальше перебування при владі олігархічних груп в Молдові може привести до виникнення чергового конфлікту у Східній Європі.

Стурбованість з цього приводу в інтерв'ю The New Tork Times висловив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, пише «Слово і Діло» з посиланням на РБК.

У Раді Європи вважають, що влада Молдови повинна вжити заходів із боротьби з корупцією, зміцнити банківську систему країни, реформувати політичні інститути і судову систему. Інакше, за словами Ягланда, в Європі виникне нова криза безпеки, що може вийти далеко за межі цієї країни.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Україна не буде пропускати російських військових до Придністров'яСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

На даний момент, за його словами, повномасштабний конфлікт у Придністров'ї малоймовірний, але ситуація може швидко вийти з-під контролю, а саме Придністров'я – повторити долю Криму. Ягланд закликав Кишинів винести урок з подій в Україні. «Ми не повинні забувати, що криза в Україні почалася з глибокого розчарування народу політичними інститутами», – заявив генсек Ради Європи.

Нагадаємо, на початку липня у коментарі «Слову і Ділу» експерт з міжнародного права Олександр Мережко, аналізуючи вимоги представників Ради Європи закріпити в Конституції особливий статус Донбасу, заявив, що таким чином європейські політики намагаються нав'язати Україні окуповані території Донецької та Луганської областей як регіони з особливими правами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: