Бойовиками на Донбасі керує заступник командувача сухопутними військами РФ – Генштаб ЗСУ

Читать на русском
На тимчасово окупованій території Донбасу перебуває високопоставлений російський військовий – заступник командувача сухопутними військами РФ Олександр Ленцов.

Дії бойовиків на тимчасово окупованій території Донбасу координує особисто заступник командувача сухопутними військами Російської Федерації, генерал-полковник Олександр Ленцов.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, передає «Слово і Діло».

«За оперативною інформацією, на території, що знаходиться під контролем бойовиків, нині перебуває заступник командувача Сухопутними військами Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов, діяльність якого пов’язують з координацією дій бойовиків», – йдеться у повідомленні військових.

Крім того, як звітують у Генштабі, Віктор Муженко доповів Президенту про погіршення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції. Петро Порошенко у свою чергу дав доручення поінформувати про порушення Мінських домовленостей представників ОБСЄ.

Муженко: відновленням залізничного вузла в Дебальцевому керував заступник міністра транспорту РФНачальник Генерального штабу ВСУ вважає, що українські війська при відході з Дебальцевого завдали противнику максимальних збитків.

Нагадаємо, в ніч проти неділі, 9 серпня, в Донецьку згоріли 4 автівки спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Президент пов'язує це зі спробами бойовиків залякати представників організації.

Додамо також, що це не перший зафіксований українськими військовими випадок координації дій сепаратистів з боку високопоставлених російських чиновників. Як зазначив 5 серпня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, ініціатором збройного конфлікту на сході України став особисто начальник ГШ РФ Валерій Герасимов. А пізніше начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що відновленням Дебальцевського залізничного вузла після відступу українських військових керував особисто заступник міністра транспорту Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: