Муженко: відновленням залізничного вузла в Дебальцевому керував заступник міністра транспорту РФ

Читать на русском
Начальник Генерального штабу ВСУ вважає, що українські війська при відході з Дебальцевого завдали противнику максимальних збитків.
Віктор МуженкоФото: rian.com.ua

Українські військові, відступаючи з-під Дебальцевого, завдали противнику максимального збитку, і з цієї точки зору ця операція є однією з найуспішніших для української армії.

Про це в ході інтерв'ю журналу «Новое Время» розповів начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, Муженко підтверджує інформацію про нанесення максимально можливого збитку залізничному вузлу в Дебальцевому, що підтверджується тим фактом, що до його відновлення були залучені російські залізничні війська під керівництвом заступника міністра транспорту РФ.

«Про масштаби руйнувань залізничного вузла може говорити той факт, що протягом чотирьох місяців після нашого виходу дві російські бригади залізничних військ відновлювали цей вузол із залученням фахівців-залізничників. І цією роботою особисто керував заступник міністра шляхів сполучення Російської Федерації», – пояснив Муженко, відповідаючи на питання про те, яким чином сепаратисти порівняно швидко відновили транспортне сполучення в Дебальцевому.

Жертви війни: які втрати України на Донбасі?В ООН озвучили дані про жертви конфлікту на Україні

Начальник Генерального штабу зізнається, що зруйнувати вдалося не все, але мости, залізничну гілку і безпосередньо транспортний вузол бойовикам довелося ґрунтовно відновлювати.

«Я особисто вважаю, що це була одна з найуспішніших операцій української армії. На жаль, вона не була наступальною. Ми виводили свої війська з-під удару. Війська виконали своє завдання, завдавши максимальної поразки противнику. Там росіяни також були змушені ввести свої підрозділи, у тому числі спецназ, бо сил у тих, хто починав цю операцію з того боку, не вистачало», – заявив Муженко.

Що стосується втрат під Дебальцевим, то, за даними керівника Генштабу, безпосередньо при виході з оточення загинули 25 військовослужбовців. За весь же час операції українські війська втратили 56 осіб – без урахування бійців добровольчих батальйонів. Цією інформацією володіє МВС, заявив Муженко.

Нагадаємо, раніше у звіті російського опозиціонера Бориса Нємцова «Путін. Війна», опублікованому після його загибелі, говорилося про 70 загиблих російських кадрових військових у боях під Дебальцевим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: