Рішення про початок війни в Україні прийняв начальник ГШ РФ Герасимов – Матіос

Читать на русском
Головним ідеологом розв'язання збройного конфлікту на території України військова прокуратура вважає начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова.

Головним ідеологом розв'язання збройного конфлікту на території України військова прокуратура вважає начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова.

Про це під час брифінгу повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає «Слово і Діло».

У свою чергу, начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук додав, що Герасимову вже повідомлено про підозру.

«Протягом року було опитано більше тисячі свідків. Було опрацьовано більше двох тисяч різного роду оперативних та військових матеріалів, які є юридичними доказами. Були опрацьовані наслідки, які введені юридично. Зокрема, людські втрати. Таким чином ми дійшли висновку, що окремі військовослужбовці під керівництвом начальника Генштабу ЗС РФ Герасимова, організували планування, підготовку та розв'язання військового конфлікту на території нашої держави. Нами було обгрунтовано повідомлення про підозру начальнику Генштабу збройних сил РФ Герасимову та десяти військовослужбовцям РФ, які перебували на території України», – сказав Остафійчук.

За його словами, СБУ також довела факт присутності під Іловайськом 3,5 тисяч військових збройних сил Російської Федерації.

«Присутність 3,5 тисяч військових російських військ на території України в районі Донецької області під Іловайськом є доведеною документально. А саме доказами, які є фактичними. Це передбачено статтею 84 КПК. Це показання в документах, журнали виходів, залишена техніка під Іловайськом, речові докази тощо. А також висновки експертизи, яких ми очікуємо», – заявив Остафійчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: