У боях за Дебальцеве загинули близько 70 російських військових – доповідь «Путін.Війна»

Читать на русском
За даними опублікованої доповіді Бориса Нємцова «Путін.Війна», під Дебальцевим загинуло близько 70 військових з Росії, як мінімум 17 з яких – десантники з міста Іваново.

За даними вбитого у Москві російського опозиціонера Бориса Нємцова, під час зимових боїв за Дебальцеве загинули близько 70 російських військових.

Про це йдеться в опублікованій доповіді Нємцова «Путін.Війна», над яким працював політик перед смертю, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

На початку лютого до Нємцова звернулися представники інтересів родичів загиблих на Донбасі російських солдатів, зокрема з Іваново. У матеріалах доповіді говориться, що родичі загиблих солдатів шукали допомоги в тому, щоб домогтися від Міноборони Росії компенсаційних виплат. Вони ж розповіли про масову загибель російських солдатів під час літнього контрнаступу бойовиків під Іловайськ і під час зимових боїв за Дебальцеве.

За даними доповіді, під Дебальцевим загинуло близько 70 військових з Росії, як мінімум 17 з них – десантники з міста Іваново. До цього часу російські солдати перед відправкою на Донбас офіційно звільнялися з російських збройних сил на вимогу керівництва.

Також у доповіді йдеться про те, що не менше 150 російських солдатів загинули в серпні 2014 року – тоді українська армія перейшла в наступ, але була зупинена під Іловайськом російськими військами. Як повідомляється в доповіді, родичі загиблих військовослужбовців отримали по 2 млн рублів і дали підписку про нерозголошення щодо обставин їх загибелі.

Виступати публічно родичі боялися через підписки про нерозголошення. Як запевняють джерела Нємцова, родичам загиблих погрожували кримінальним переслідуванням і наводили приклад справи проти багатодітної матері Світлани Давидової за звинуваченням у державній зраді.

Крім того, на 10 місяців війни на сході України Путін витратив 53 млрд рублів. Таку оцінку дав співавтор доповіді, директор з макроекономічних досліджень ВШЕ Сергій Алєксашенко. Він припустив, що 21 млрд рублів було витрачено на утримання 6 тис. добровольців, 25 млрд рублів - на підтримку 30 тис. місцевих «ополченців», і ще 7 млрд руб - на експлуатацію, обслуговування і ремонт техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: