Яценюк вимагає публічних звітів про використання коштів місцевих бюджетів

Читать на русском
В рамках бюджетної децентралізації місцеві органи влади отримають не тільки більші бюджети, але й більшу відповідальність, констатував прем’єр.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що місцеві посадовці мають публічно звітувати про використання їхніх бюджетів.

Про це голова уряду заявив у ході наради з керівниками обласних державних адміністрацій у Хмельницькому, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами прем’єра, бюджетна децентралізація дозволила закумулювати в регіонах додатково 12 млрд грн, тож суспільство, на його переконання, повинне знати, на що йдуть ці кошти.

«По країні 12 мільярдів гривень додаткових доходів. Це означає, що вистачає коштів в тому числі на те, щоб здійснити доплату вчителю й лікарю. Ми ж для цього проводили децентралізацію, а не для того, щоб купили нову машину, новий комп’ютер і новий кабінет побудував собі той чи інший керівник від влади», – заявив прем’єр.

При цьому Яценюк наголосив, що не всі органи місцевої влади скористалися тими новими повноваженнями, які вони отримали з центру.

Також у ході наради прем’єр-міністр доручив керівникам ОДА створити комісії з підготовки до опалювального сезону та приступити до формування бюджетів на 2016 рік.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підрахував, що за перші 6 місяців бюджетної децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 37%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: