Карта АТО: ситуація на сході України станом на 3 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 3 серпня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

На Луганському напрямку найбільш складною залишається ситуація в Станично-Луганському районі. Бойовики провели дві серії провокацій – рано вранці та пізно ввечері. При цьому важке озброєння з боку противника не застосовувалося. Водночас з 22 години до опівночі бойовики вели вогонь по селу-супутнику Станиці Луганської – Валуйському. Противник стріляв зі 152-мм гармат, які розташовані безпосередньо у місті Луганськ. Поодинокі провокації із застосуванням стрілецької зброї і мінометів зафіксовано біля Щастя та сел. Оріхове, що на Бахмутській трасі.

Натомість наші блокпости біля сел. Золоте противник обстрілював з мінометів протягом цілого дня. Вогонь вівся з боку окупованого Первомайська.

Донецький напрямок. Надзвичайно складною залишається ситуація в районі Світлодарська. Вчора вранці ворожий мінометний обстріл наших позицій тривав понад 3 години. Під вогонь також потрапили спостерігачі Спільного центру з контролю та координації – міни розірвалися за 100 метрів від їхнього пункту управління. В трикутнику Логвинове – Калинівка – Комуна бойовики зосередили велику кількість важкої військової техніки і відкрито обстрілюють українські позиції, у тому числі і в світлу пору доби. Водночас позиції на лінії Санжарівка – Розсадки – Луганське успішно утримуються силами АТО.

На західних околицях Донецька обстановка залишається незмінно найскладнішою. Бойові дії з епізодичним застосуванням танків та артилерії ведуться у цілодобовому режимі.

Під ворожим обстрілом опинилися житлові квартали Авдіївки та Водяного. Слід відзначити, що активність бойовиків біля Мар’їнки дещо знизилася.

На Маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися на наших передових рубежах оборони між Волновахою та Тельмановим. На захід від автотраси Донецьк – Новоазовськ на ділянці від Старобешевого до Тельманового противник розгорнув великокаліберні гармати і міномети і активно їх застосовує. Зокрема, ввечері бойовики провели серію мінометних обстрілів українських позицій біля трьох сіл у Волноваському районі. Також зафіксовано три потужних артилерійських обстріли села Гранітне з боку бойовиків. Південніше – до самого Азовського моря – вчора було спокійно.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 4 українських військовослужбовців загинули, 15– було поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: