Україна дозволила доступ російським дипломатам до затриманих ГРУшників

Читать на русском
МЗС України направив ноту російській стороні, проінформувавши про надання доступу до затриманих в Україні російських військових.

Міністерство закордонних справ України в понеділок направило ноту російській стороні, проінформувавши про надання доступу до затриманих в Україні на Луганщині російських військових.

Про це повідомив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Вчора, 25 травня, в установленому порядку посольство Російської Федерації було офіційно нотою МЗС поінформовано про те, що такий доступ був наданий. У ноті зафіксовані конкретні номери телефонів, імена людей, Служби безпеки України, за якими консулу потрібно звертатися для вирішення безпосередньо логістичних питань організації такої зустрічі», – розповів Кулеба.

МЗС України направив ноту російській стороні, проінформувавши про надання доступу до затриманих в Україні російських військових.

При цьому він зазначив, що ніякої затримки з українського боку не було. «Жодної затримки, жодної спроби розіграти якимось чином цю ситуацію і перешкодити доступу до цих громадян представникам російського посольства або будь-якої третьої уповноваженої сторони з нашого боку не було», – підкреслив Кулеба.

Дипломат нагадав, що представники міжнародних організацій вже відвідували затриманих військовослужбовців Російської Федерації Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: