Адвокат Савченко певен, що її обміняють на російських ГРУшників після винесення вироку

Читать на русском
Правозахисник констатує, що російське слідство у справі Савченко помітно прискорилось після того, як в Україні затримали офіцерів Генерального розвідуправління РФ Александрова і Єрофєєва.

Після затримання в Україні офіцерів Генерального розвідувального управління РФ Александрова и Єрофєєва слідство у справі Надії Савченко почало рухатися значно швидше.

Про це в інтерв'ю «Новой газете» розповів один з адвокатів української льотчиці Ілля Новіков, передає «Слово і Діло».

«Потрібно сказати, що слідство останнім часом підганяє саме себе. Наприклад, коли ми говорили слідчим, що не можемо приїхати, ми зайняті, у нас інші справи, слідчий до нас сам приїжджав і привозив на підпис папірці, бо йому треба було обов'язково в цей же день відзвітувати», – розповідає Новіков.

Щодо причин такої поведінки російських слідчих, Новіков вважає, що відповідний наказ вони отримали «згори».

«Дали команду. Мабуть, уже прийнято рішення якомога швидше провести суд і після суду домовлятися на рівні дипломатії... За моєю сьогоднішньою оцінкою, скоріше йде до цього, тому що жодних бонусів від того, що її тримають тут, Кремль не отримує. А все, що потрібно в сенсі громадської думки, вони досягнуть тим, що її засудять. А після того, як її засудять, жодної користі вона приносити не буде», – висловив свою думку адвокат.

Крім того, на переконання адвоката, Савченко можуть засудити й на досить тривалий термін – аж до 20 років. Проте для захисту льотчиці, за словами Новікова, це значення не матиме, оскільки дата, коли Савченко опиниться вдома, не залежить від рішення суду.

«Хочете намалювати 20 – заради Бога, малюйте 20, нам же простіше буде показати вашу ангажованість», – додав він, висловивши впевненість, що в такому разі тиск Європи на Росію через Савченко тільки зростатиме.

Нагадаємо, вчора СБУ відкрила справу проти російських чиновників за викрадення Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: