Місію ОБСЄ обстріляли з артилерії під Щастям

Читать на русском
Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл в районі міста Щастя Луганської області.

Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл в районі міста Щастя Луганської області.

Про це йдеться в терміновій доповіді місії, передає «Слово і Діло».

26 липня приблизно о 12:40 патруль із двох автомобілів потрапив під вогонь артилерії і автоматичних гранатометів при спробі перетнути лінію дотику з боку міста Щастя (підконтрольного «ЛНР») на українську сторону. Цей перетин був узгоджений і координувався як ВСУ, так і бойовиками «ЛНР».

СММ прибула в 12:00 на останній блок-пост «ЛНР» в 2 км від міста Щастя. Бойовики наказали їм припаркувати свої автомобілі в укритті перед мостом на Щастя. Представники «ЛНР» видалили мінні загородження, щоб пропустити учасників місії, приблизно в 11:30. Близько 12:40 блок-пост і навколишній учаток піддалися масованому артилерійському (за оцінками, 82 мм) і гранатометному обстрілу з півночі, йдеться у доповіді.

Під час обстрілу члени місії зафіксували як мінімум один артилерійський удар у 40 метрах від автобуса з цивільними мешканцями н.п. Обозне (під контролем «ЛНР», 18 км на північ від Луганська), що їхав до Луганська.

Тим часом інші члени СММ зв'язалися зі Спільним Центром з контролю і координації для припинення вогню. Обстріл припинився о 14:20, і незабаром члени місії залишили місце події. Ніхто з учасників СММ не постраждав, автомобілі пошкоджені не були. Всі члени місії повернулися на базу до підконтрольного силам «ЛНР» Луганська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: