Сторони не дотримуються домовленостей про відведення важких озброєнь – ОБСЄ

Читать на русском
У Донецьку і навколо нього ситуація за останню добу була набагато напруженішою, ніж за два попередні дні. Про це повідомляється в прес-релізі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Протягом останньої доби ситуація в Донецьку і навколо нього стала набагато напруженішою, ніж за два попередні дні.

Про це повідомляється в прес-релізі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, передає «Слово і Діло».

Зокрема, за минулу добу в районі підконтрольного бойовикам донецького залізничного вокзалу місія зафіксувала 76 залпів - 43 вхідних, 32 вихідних і один не визначений. Велися вони з важкої артилерії в напрямку від північного сходу до південного заходу на відстані від 3 до 8 кілометрів від своєї позиції. Місія також зазначила безладні залпи зі стрілецької зброї, автоматичних гранатометів і важких кулеметів, ідеться в повідомленні.

Представники ЗС України, Росії, а також Спільного центру з контролю і координації відзначили зростання напруженості. Місія продовжує спостерігати за наслідками обстрілів у Донецьку й Авдіївці 18 липня.

Як зазначив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, сторони не дотримуються домовленостей про відведення важких озброєнь. За його словами, зараз спостерігачі місії патрулюють зону периметра безпеки і відвідують території зберігання відведеної техніки.

«Я лише можу шкодувати, що вони продовжують стикатися з обмеженнями їх свободи пересування, іноді їм не дають перевіряти наявність озброєнь, такі озброєння іноді у великих кількостях переміщаються. Часто нам кажуть, що вони перебувають на ремонті або використовуються для навчальних цілей. Це абсолютно не сприяє збільшенню довіри і має припинитися», - зазначив Хуг.

Нагадаємо, 19 липня представники так званої ДНР пригрозили масовими обстрілами Авдіївки, відповідаючи таким чином на провокацію з обстрілом Донецька напередодні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: