Офіційно: заява «Слова і Діла» щодо звинувачень у політичній упередженості

Читать на русском
Заява «Слова і Діла» щодо звинувачень у поширенні начебто неправдивої інформації щодо діяльності мера Чернігова Олександра Соколова.

23 липня 2015 року у низці чернігівських ЗМІ був опублікований коментар помічниці міського голови Чернігова Ірини Синельник, у якому вона звинуватила активістів «Слова і Діла» в поширенні неправдивої інформації щодо діяльності Олександра Соколова.

Нагадаємо, що серед головних питань, виконання яких поставили під сумнів наші активісти, були: декларація Соколова щодо появи на вулицях міста табличок, які вказуватимуть як пройти до бомбосховища, приведення до ладу правої частини вулиці 50 років СРСР та добудова всіх об'єктів, розпочатих корпорацією «Столиця» на Валу.

Але, за словами Синельник, всі вони виявилися реалізованими.

Зокрема, щодо вказівників руху до бомбосховищ помічниця Соколова зауважила, що відповідні позначення були зроблені на приміщеннях, що визначені об'єктами укриття. Водночас, поза увагою представниці чернігівського мера лишилось те, що головним предметом його обіцянки було саме розміщення інформаційних табличок. А нанесені звичайною фарбою вказівники, які не факт, що виявляться стійкими внаслідок різких змін погодних умов, навряд чи можна вважати обіцяними табличками. Відтак, на думку «Слова і Діла», виконаною відповідну обіцянку Олександра Соколова вважати не можна.

Ще однією обіцянкою, на думку Ірини Синельник, можна вважати виконаною приведення до ладу правої частини вулиці 50 років СРСР. За її інформацією, роботи на ній здійснювались упродовж 2014-2015 років на суму 1,367 млн грн.

5 лютого в ході прямої телефонної лінії в редакції «Сім днів», відповідаючи на запитання одного із читачів щодо облагородження відповідної вулиці, Олександр Соколов дійсно відзначив, що ремонт там був проведений, однак тротуар був приведений до ладу лише з одного боку. Весною ці роботи будуть завершені, додав мер.

З метою з'ясування відповідного питання активісти «Слова і Діла» подавали офіційне звернення до Чернігівської міської ради з проханням поінформувати про стан виконання робіт на відповідній ділянці цього року. Однак, відповідно до листа від 15 липня 2015 року, представники міської ради повідомили лише про те, що роботи на даній вулиці проводились у 2011 році (правий бік) на суму 94,9 тис. грн, а також у 2014 році (лівий бік). Інформація щодо облагородження правого боку вулиці 50 років СРСР, що обіцяв мер провести навесні 2015 року, була відсутня. Саме через це і був присвоєний статус «не виконано».

Однак, зважаючи на матеріали, які були опубліковані на сайті Чернігівської міської ради, факт благоустрою тротуару дійсно відбувся. Це засвідчують відповідні фотографії, а тому статус даної обіцянки дійсно заслуговує на те, щоб бути зміненим на «виконано».

І нарешті щодо останньої невиконаної обіцянки Соколова по добудові об'єктів корпорації «Столиця». Проектна документація дійсно зроблена і, як повідомили нашим активістам в Чернігівській міській раді, відповідні документи також отримали позитивні висновки Чернігівської обласної інспекції «Укрінвестекспертиза». У тому ж таки листі за підписом керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова також йдеться про те, що замовником повністю виконані зобов'язання перед містом щодо інженерних комунікацій – проведена заміна каналізаційних мереж по вул. Преображенській, а також виконані технічні умови по мережам водопроводу.

Відтак, враховуючи те, що в своїй прямій мові Олександр Соколов прямо декларував забезпечити добудову відповідного об'єкту за 4 роки, а наразі відповідні роботи з добудови замовником не ведуться, дана обіцянка мера Чернігова також отримала статус невиконаної.

P.S. «Система народного контролю «Слово і Діло» є рівновіддаленою від усіх політичних сил та особистостей ініціативою, ключовою метою в роботі якої є висвітлення об'єктивної та неупередженої інформації щодо відповідальності українських політиків та чиновників. Жодних політичних мотивів у розміщенні інформації щодо міського голови Чернігова, як і всіх інших персон, немає, адже наш проект займається моніторингом і аналізом обіцянок політиків не лише перед виборами, а і в щоденному режимі вже більше 5 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: