Обирати по-новому: реалізація обіцянки Гройсмана залежить від моторності суддів КС

Читать на русском
Конституційний суд України розпочне розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації 27 липня.

Конституційний суд України розпочне розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації 27 липня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КСУ.

«Початок розгляду справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади вимогам статей 157 і 158 Конституції України (письмове слухання)», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 17 липня 2015 року до Конституційного Суду України надійшло конституційне звернення Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади вимогам статей 157 і 158 Конституції України. Як зазначається, згідно з Регламентом КСУ, звернення передано на вивчення в Секретаріат Суду.

Раніше, 16 липня, Верховна Рада України включила до порядку денного засідання і направила в Конституційний суд України (КСУ) проект змін до Конституції в частині децентралізації. За відповідне рішення проголосували 288 депутатів.

Додамо, що в документі, який був зареєстрований 1 липня, положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом, було закріплено в перехідних положеннях законопроекту.

Ще минулого року Володимир Гройсман заявляв, що місцеві вибори 2015 року відбудуться на основі нового законодавства. Точну дату виборів ще не призначено, але орієнтовно вони мають відбутися в жовтні цього року. Чи встигне Конституційний суд упоратись із завданням – наразі невідомо. Згідно процедури, після рішення Конституційного суду Верховна Рада мусить знову проголосувати за зміни до Основного Закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: