«БПП» попередив Яценюка: або «НФ» підтримує зміни до Конституції, або буде новий прем'єр – експерт

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Сьогодні під час голосування, коли 288 депутатів проголосувало за передачу законопроекту Президента України про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади на розгляд Конституційного суду, 71 голос дав «Народний фронт». Без них ці зміни не відбулися б.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи заяву Юрія Луценка про те, що у «БПП» є кандидати на посаду прем'єра.

«Про переформатування Кабміну говорилося й раніше, але до сьогодні мова йшла лише про заміну окремих міністрів, якими були незадоволені. Уже є кілька вакантних посад – в Міністерстві екології та Міністерстві охорони здоров'я. Щодо зміни Арсенія Петровича Яценюка, то ми повинні розуміти, що восени на Україну чекає Конституційна реформа і для того, щоб відбулись зміни до Конституції, які сьогодні проголосовані, потрібно 300 голосів», – розповідає експерт.

За його словами, для цього Порошенку потрібно мати підтримку фракції «Народного фронту» і сьогодні, коли 288 депутатів проголосувало за передачу законопроекту Президента України про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади на розгляд Конституційного суду, 71 голос дав «Народний фронт». Без них ці зміни не відбулися б.

«Подібна заява від Луценка – це певний сигнал від «БПП» про те, що або Яценюк і його фракція підтримують зміни до Конституції, які посилюють владу Президента, або ж відбудеться переформатування Кабміну й буде формуватись нова коаліція під нового прем'єра», – аналізує Віктор Таран.

Відзначимо, що на початку липня керівник АП Борис Ложкін похвалив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка за рішучість у прийнятті болючих для країни рішень. Також Ложкін зазначив, що після переформатування уряду, яке очікується цієї осені, Яценюк залишиться керувати Кабміном.

Відзначимо, що ще 27 квітня 2015 року народний депутат України Володимир Парасюк заявив, що незабаром у коаліції відбудеться переформатування і вона розпадеться. За його словами, восени можливі позачергові парламентські вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: