Балога кидає виклик Порошенку і провокує уряд – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт
Віталій Шабунін

Віктор Балога провокує керівництво країни на дії для того, щоб потім використати це на свою користь.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи, що народний депутат України Віктор Балога підтвердив, що фінансував представників закарпатського «Правого сектору».

«Балога подібними заявами про фінансування ПС провокує керівництво. Складно сказати, кому це найбільш вигідно, тому що, з одного боку він дискредитує «Правий сектор», з іншого боку – кидає виклик владі й робить це не вперше, провокуючи їх до якихось дій, аби ці дії були помилкові і потім їх можно було використати собі на користь. Тобто в разі якихось дій проти себе, Балога одразу почне зв'язувати це з діями проти ПС – начебто таким чином убезпечуючи себе. У разі ж відсутності якихось дій – влада сама себе дискредитує», – аналізує експерт.

На його переконання, це провокація Балоги, і при цьому влада навряд чи має якийсь вигідний сценарій з розвитку цієї ситуації.

Спеціаліст поділився міркуваннями відносно зізнання Балоги, що він фінансував представників закарпатського «Правого сектору».

Водночас, голова правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін говорить про те, що треба з'ясувати, як саме Балога фінансував ПС.

«Звичайно, нічого дивного в цьому зізнанні немає. Зараз слід з'ясувати, чи це була «чорна готівка», чи він перераховував гроші на громадську організацію, чи це був партійний внесок. Як саме й на що він давав гроші? Це важливо з'ясувати. Зараз кожен керівник держслужби зробив безліч заяв по факту того, що сталося, але не зроблено жодного розслідування, ніхто не заарештований. Можливо взагалі тоді Президенту підтримати Авакова в переведенні керівника закарпатської міліції в центральний апарат та нагородити орденами?», – підсумував Віталій Шабунін.

Нагадаємо, 11 липня у Мукачеві після зустрічі представників «Правого сектора» з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. В результаті загинули декілька людей.

Днями ПС провів віче на Майдані Незалежності й заявив, що відмовляється від участі у місцевих виборах, хоча раніше переконував у протилежному. Також ПС вимагає референдуму щодо недовіри Кабміну, Раді та Президенту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: