Україна повинна відреагувати на візит французьких депутатів до Криму – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Наслідків від візиту французьких депутатів в анексований Крим не буде, тим більше, що це меншість, яка не впливає на державні рішення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що французькі депутати відвідають окупований Крим без погодження з Україною.

«Візит французьких депутатів до Криму спровокований Саркозі. Зрозуміло, що єдності в політиці немає, і Франція – не виняток, але є переважна більшість в парламенті й Президент, який підтримує нинішню політику ізоляції Росії. Для України це, звичайно, дуже неприємний факт, і потрібно, щоб українська влада дала відповідь. Але в той же час, слід розуміти, що це меншість, яка зараз ні за що не відповідає в парламенті», – розповідає політолог.

На його думку, поки що єдність європейської політики в питанні анексії Криму та російської агресії зберігається, тому не потрібно робити передчасних висновків.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що стратегія повернення Криму буде презентована найближчим часомСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Як буде далі, звичайно, ніхто не знає, але в інтересах самої Європи – зберегти цю ж стратегію, тим більше, що США останнім часом значно посилили свої позиції в Європі й у першу чергу – завдяки російській агресії. Опозиція була і буде – це нормально, і в Україні вона теж є, але ніяких негативних наслідків не потрібно очікувати, тим більше це одиничний випадок», - аналізує Олександр Палій.

Відзначимо, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що боротиметься за права кримськотатарського народу, його національні та політичні свободи. Трохи пізніше, 5 червня 2015 року, Голова держави заявив, що найближчим часом буде презентована стратегія дій по Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: