Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 16 липня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Луганському напрямку вчора встановилося затишшя. Було зафіксовано лише 2 короткотривалі збройні провокації противника із застосовуванням гранатометів в районі Бахмутської траси – йдеться про село Кримське та село Новотошківське. Ворог вів вогонь зі східного напрямку. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку вчора ввечері бойовики розпочали масовані обстріли наших позицій на північ і захід від Горлівки. Перестрілка тривала близько 2 годин, але була надзвичайно інтенсивною: ворог вів вогонь щонайменше з 5 точок і застосував усі зразки наявного озброєння – від стрілецької зброї до танків і гармат. Також під потужним артилерійським вогнем опинилося с. Кодема Артемівського району, де щонайменше один мирний мешканець загинув. Також тривають ворожі мінометні, танкові і артилерійські обстріли Новгородського, причому на цій ділянці фронту важке озброєння відкрито застосовується за денного світла. Аналогічна ситуація південніше – у Верхньоторецькому, хоча там рівень напруження дещо нижчий.

Погіршується ситуація в районі Донецького аеропорту. Бойовики вкотре намагаються посунути українських військових з позицій у сел. Піски та Опитне. Також зафіксовано роботу ворожої артилерії, що розташована у смт Спартак: бойовики стріляли у бік Авдіївки. На південь від Донецька перемир’я дотримується повною мірою.

На Маріупольському напрямку дещо активізувалися бойові дії. 15 липня вранці ворог провів серію потужних обстрілів наших позицій зі 122-мм гармат в районі Старогнатівки, а ввечері додатково застосував танки. Також неспокійно було у селах поблизу Кальміуського водосховища та у Широкиному, проте там провокації носили епізодичний характер.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах сил АТО немає, 11 бійців поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: