Об'єднання на виборах з Яценюком загрожує Порошенку серйозним падінням рейтингів – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

«Народний Фронт» виглядає більшою мірою токсичним активом, тобто несе куди більше загроз, аніж потенційної вигоди.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи можливість об'єднання «БПП» і «НФ» на місцевих виборах.

«Звичайно, з цілковитою впевненістю виключати можливість «злиття» «БПП» і «НФ» не можна, але важко зрозуміти, які вигоди це може принести всім учасникам. Єдине раціональне пояснення – це координація дій, щоб кандидати від «Народного фронту» мали хоч якісь шанси, тому що на цей момент «НФ» виглядає більшою мірою токсичним активом, тобто несе куди більше загроз, аніж потенційної вигоди», – пояснює експерт.

На його думку, якщо вони об'єднаються, може статися значне падіння рейтингу «БПП».

«Тому в таку співпрацю і об'єднання насилу віриться. «БПП» і так постійно втрачає бали, наразі єдиний шанс для них – провести щось значуще в суспільстві. В цілому, з нинішніх фракцій поліпшить свої показники «Батьківщина» – вони знайшли власну нішу в плані популізму на тлі тотального розчарування суспільства», – розповідає політолог.

14 липня 2015 року Верховна Рада прийняла закон про місцеві вибори. За відповідне рішення проголосували 257 народних депутатів. До другого читання в законопроект було підготовлено 1547 поправок, повідомив Андрій Парубій.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв, що місцеві вибори восени пройдуть за новою виборчою системоюСказано 19 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, раніше Президент пообіцяв, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: