Терористи стягують техніку та озброєння під Маріуполь

Читать на русском

У Спеціальній моніторингової місії (СММ) ОБСЄ продовжують фіксувати техніку поблизу лінії розмежування сторін.

У Спеціальній моніторингової місії (СММ) ОБСЄ продовжують фіксувати техніку поблизу лінії розмежування сторін попри те, що раніше були заяви всіх сторін конфлікту на Донбасі, що важкі озброєння були відведені на відповідну мінським угодами відстань.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ, передає «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Безпілотні літальні апарати (БПЛА) СММ продовжують спостерігати концентрацію військової техніки в районі контрольованого «ДНР» Комсомольського (76км на північний схід від Маріуполя), зазначивши 6 танків, 41 бронетранспортер (БТР) і більше 40 військових вантажівок Різні типи», - йдеться у звіті.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що на території Донецького аеропорту буде розміщений пункт моніторингу ОБСЄСказано 4 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також, в документі зазначається, що в контрольованому «ДНР» Безіменному (30 км на схід від Маріуполя) БПЛА спостерігали 3 танки, БТР, 28 бронемашин і 30 військових вантажівок, а в підконтрольних «ЛНР» районах області співробітники Місії помітили 2 танка Т- 64.

Крім того, в Луганській області СММ спостерігала 6 основних бойових танків (ОБТ Т-72) і 1 Т-64 в районах, контрольованих урядом України.

У штабі АТО повідомили, що ситуація на сході загострюється, а ВСУ відбили дві атаки бойовиків.

Як відомо, місію ОБСЄ залишили в Україні ще практично на рік.

Голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський переконаний, що цей конфлікт дуже довгограючий.

«Війна на Сході триватиме до тих пір, поки в Росії не зміниться політичний режим, або ця країна не буде стурбована своїми проблемами більше, ніж ними стурбовані ми. Іншого варіанту немає. Тому всі розуміють, що нам доведеться ще довго з цим жити. Європа і світ загалом надіятся тільки на політичне вирішення цієї ситуації. Зараз від нас залежить, наскільки ми будемо адекватно відповідати і грати за прийнятими там правилами», - пояснює Сергій Грабський.

Нагадаємо, що раніше парламентська асамблея ОБСЄ офіційно визнала Росію агресором і окупантом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: