Від призначення Чалого варто очікувати реальних результатів – експерт

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Вибір Порошенка призначити послом у США Чалого справді може бути результативним.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай, аналізуючи інформацію про те, що указом Президента новим послом України в США призначено Валерія Чалого.

«Давно потрібно було призначити посла України в США. Було б добре, якби аналогічно до вакансії посла США зараз закрили вакансії в інших важливих столицях світу, тому що ще близько двох десятків посольств України не мають представників. Щодо самого призначення Чалого, то він є довіреною особою Порошенка, тому це призначення символічне. Президент продемонстрував, що Америка для нього настільки важлива, що члена особистої команди він делегував туди послом», – розповідає експерт.

На його думку, такий вибір логічний та конструктивний. Це справді може дати результат.

«Президент може розраховувати, що він має людину, яка здатна до нових підходів і має хороші контакти не лише з дипломатами, але й з громадськістю та бізнесом. Те, що його призначили лише зараз, пов'язано з тим, що його розглядали як людину, причетну до уряду, до президентської вертикалі, й вирішили, що він все ж піде дипломатичним шляхом», – вважає він.

Нагадаємо, 14 квітня Президент України Петро Порошенко звільнив Олександра Моцика з посади Надзвичайного і Повноважного посла України в США.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано лише 9 обіцянок чиновника, при цьому немає жодної невиконаної. Більшість з них (5) – у процесі, а 4 – виконано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: