Абромавичус може спровокувати катастрофу в малому бізнесі – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Биковецьекономіст

Якщо ініціатива Абромавичуса дійсно стосується єдиного податку, то виникає питання, хто за цим стоїть.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, економічний експерт В'ячеслав Биковець, аналізуючи повідомлення про те, що Абромавичус пропонує скасувати податкові пільги всім видам бізнесу.

«Насправді заява дуже розмита, але вона в будь-якому разі насторожує та є непередбачуваною. Виникає питання: хто насправді за цим стоїть? Якщо це буде стосуватися в першу чергу єдиного податку, спрощеної системи оподаткування, то це буде катастрофою для малого бізнесу. В єдиний податок входить чотири групи, в залежності від виду діяльності вони сплачують різні суми. Четверта група стосується сільського господарства», – розповідає експперт.

За його словами, та система, що працює сьогодні, виправдала себе саме щодо малих підприємств, мікробізнесу, де працює до 10 осіб.

«Фіксовані податки, які платить бізнес незалежно від результатів діяльності, на сьогоднішньому етапі виправдані. Сьогодні потрібно шукати шляхи для того, аби полегшити ситуацію та надати додаткові пільги, щоб фізичні особи могли нормально працювати, а не скасовувати їх», – вважає спеціаліст.

Відзначимо, 3 липня міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус пообіцяв також, що незабаром представить принципи економічної стратегії для України. Всього у очільника Мінекономрозвитку зафіксовано 28 обіцянок, 12 з яких він виконав, інші – в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: