Правий Сектор не пустив місію ОБСЄ на спостережний пункт

Читать на русском
Учасники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ скаржаться, що моніторинг ускладнюється через втручання третіх осіб та міркування безпеки.

Учасники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ скаржаться, що моніторинг ускладнюється через втручання третіх осіб та міркування безпеки.

Про це йдеться в регулярному звіті ОБСЄ з Україною на офіційному сайті організації, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, в Авдіївці (під контролем уряду, в 15 км на північний захід від Донецька) місію зупинили озброєні члени Правого Сектора, які не пропустили їх до спостережного посту СЦКК (Спільного Центру координації та контролю). Попри заклики до генерал-майора Збройних сил України, глави української сторони в СЦКК, і до командування ATO, озброєні люди продовжували відмовляти в доступі, йдеться у звіті місії. Вони наполягали на тому, що вони мають свої власні накази, і не підкоряються командуванню Збройних сил України.

Місія продовжує посередництво у припиненні вогню, прокладає шлях для розмінування та ремонтних робіт на водогоні поблизу лінії зіткнення, між Maйорськом і Горлівкою.

Місія також відвідала Широкине, підтвердивши виведення сил бойовиків і сильні руйнування, особливо в південній частині селища. Також місія відзначає зниження числа інцидентів в районі аеропорту Донецька порівняно з попередніми днями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: