Тимошенко не побачила шкоди в реструктуризації валютних кредитів

Читать на русском
Лідер «Батьківщини» впевнена, що перерахунок валютних кредитів у гривні за старим курсом, за який проголосувала Рада, не завдасть шкоди економіці України.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко впевнена, що реструктуризація валютних кредитів не завдасть збитку економіці та фінансовій системі країни.

Таку впевненість вона висловила в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV, передає «Слово і Діло».

За словами політика, виплачувати валютну різницю позичальникам повинна саме держава, оскільки це вона несе відповідальність за надання банками валютних кредитів і подальше знецінення гривні. Крім того, на думку політика, від здешевлення національної валюти в даному разі постраждали найбідніші та соціально незахищені верстви населення: люди, які закладали житло для того, щоб відкрити невеликий бізнес, ті, хто брав молодіжні кредити, іпотеки.

Крім того, Тимошенко нагадала, що в 2004 році в. о. керівника Нацбанку був чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, і саме при ньому банки лобіювали постанову, яка дозволила населенню брати валютні кредити без будь-яких обмежень.

«Оскільки ці кредити за півціни, а іноді і 10% вартості продаються колекторським компаніям, які зі свого боку вибивають у людей повну суму і потім в тіні діляться своїми доходами з усіма, хто дав їм можливість отримати цей борг... Не можна цього робити! Продайте краще людям цей борг за ті ж гроші», – резюмувала вона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: