Відмова греків виплачувати борги спровокувала здешевлення євро

Читать на русском
Європейська валюта почала падати в ціні після оприлюднення результатів референдуму щодо виконання вимог зовнішніх кредиторів країни.

Після оприлюднення урядом Греції результатів проведеного 5 липня референдуму про виконання вимог зовнішніх кредиторів, європейська валюта почала дешевшати.

Це пов'язано з тим, що на вчорашньому плебісциті 61,31% греків сказали «ні» європейським кредиторам, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У зв'язку з таким рішенням, країна з більшою ймовірністю буде піддана повномасштабному дефолту і можливо вийде з єврозони, припускають економічні експерти. Тим часом, менш довгострокові наслідки результатів референдуму вже наздогнали і Грецію, і ЄС: курс європейської валюти відносно американського долара почав стрімко знижуватися – о 8:00 за Києвом він становив $ 1,1056, знизившись з показника $ 1,1114, встановленого на торгах у п'ятницю. Прогнозоване зниження вартості євро – до рівня $ 1,0458, що є мінімальним на за останні 12 років.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв домагатися списання 75% зовнішніх міжнародних кредитівСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Негативна відповідь греків в ході референдуму є несприятливою новиною, і ринок відразу відреагував на це продажами євро. Зараз трейдери налаштовані на відхід від ризиків, і це підтримує попит на долари і ієни. Греція, ймовірно, повернеться до переговорів з кредиторами, однак імовірність досягнення угоди дуже мала», – зазначив виконавчий директор з валютних операцій Credit Agricole SA в Токіо Юдзі Саїто.

Нагадаємо, як стало відомо сьогодні, міністр фінансів Греції подав у відставку, а прем'єр-міністр держави Алексіс Ципрас заявив про необхідність нових переговорів з кредиторами. Там часом встановлений Нацбанком України курс гривні до євро також зміцнився. Станом на 10:00 він становив 23,32 грн за 1 євро.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: