Яресько пообіцяла дати грошей на «ОХМАТДИТ» вже в липні

Читать на русском
Міністр фінансів Наталія Яресько обіцяє вже цього місяця виділити кошти на добудову нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

Міністр фінансів Наталія Яресько обіцяє вже цього місяця виділити кошти на добудову нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

Про це міністр заявила у Верховній Раді, передає Слово і Діло.

Під час години уряду у Верховній Раді народний депутат Віктор Кривенко нагадав, що 5 червня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв вирішити всі питання по відновленню фінансування добудови «ОХМАТДИТ» у липні. Оскільки прем’єр був відсутній під час спілкування з депутатами, Віктор Кривенко адресував своє запитання Наталії Яресько, міністру фінансів.

«На сьогодні ми не можемо зрозуміти, хто гальмує процес: чи МОЗ, чи Міністерство фінансів. У мене прохання, щоб все-таки ця обіцянка прем’єра була виконана, і в липні ми почали фізичне будівництво «ОХМАТДИТу», – закликав депутат.

У відповідь Наталія Яресько запевнила, що Мінфін прискорить процес відновлення фінансування добудови нового корпусу «ОХМАТДИТу» у липні. «Будь-які проблеми, які є, я поки що не змогла зрозуміти. Я Вам обіцяю, що в липні місяці ми відпустимо. Прискоримо всі кошти, на яких будуть правильні документи по «ОХМАТДИТу». Усе» – заявила Яресько.

Свого часу колишній прем'єр Микола Азаров встиг дати близько десятка обіцянок щодо будівництва та благоустрою «ОХМАТДИТу» – наприклад, відкрити там сучану онкологічну клініку, збудувати нові корпуси, ввести в експлуатацію відділення з пересадки кісткового мозку тощо. Жодна з цих обіцянок не була виконана.

З успішно виконаних обіцянок політиків щодо дитячої лікарні можна відзначити виділення урядом 500 млн гривень на добудову «ОХМАТДИТу». Обіцяв це депутат Віктор Галасюк 19 грудня 2014 року, рішення про виділення коштів було прийняте 28 грудня.

Вже у цьому році народний депутат Оксана Корчинська пообіцяла створити контрольну комісію з будівництва «ОХМАТДИТу», щоб відкрито контролювати все, що відбувається у процесі будівництва лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: