Готівкового валютного ринку в Україні немає – експерт

Читать на русском
Ерік Найманфінансовий аналітик

Не варто ставати на хибний шлях, думаючи, що спекулянти почали «скидання» валюти. Просто самі українці почали продавати свої валютні заощадження.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керуючий партнер компанії Capital Times, фінансовий аналітик Ерік Найман, аналізуючи інформацію про те, українці в червні продали банкам в 5 разів більше валюти, ніж купили.

«Не так давно українці купували і продавали мільярд доларів на місяць. Зараз мова йде про 40 мільйонів доларів, що українці купили, та 200 – продали. Для стабільності гривні це добре, але це все одно смішні цифри. Виходить, що зараз наші громадяни просто продають заощадження, які вони накопичували в іноземній валюті», – розповідає аналітик.

На його думку, не варто плекати ілюзій, що спекулянти почали «скидання» валюти. Спекулянти продовжують і надалі «сидіти» на валюті.

«Попит на валюту пішов на чорний ринок. Пропозиції валюти – це розпродаж заощаджень. Навіть якщо попит збільшується, валюту все одно не продають. Готівкового валютного ринку в Україні немає, а цифри про які говорить Нацбанк – це далеко не весь ринок. І Гонтарева мало що вирішує. Навіть якщо піде вона, політика Національного банку навряд чи зміниться», – пояснює фінансовий аналітик.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

Відзначимо, що ще минулого року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що робитиме все можливе, щоб стабілізувати курс гривні.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада заборонила вимагати посвідчення особи при купівлі-продажу іноземної валюти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: