Довибори до парламенту в Чернігові: новий раунд протистояння Порошенка й Коломойського

Читать на русском

Виборчий округ №205 побив усі рекорди за кількістю зареєстрованих кандидатів у народні депутати на довиборах до Верховної Ради - представляти один з двох мажоритарних округів Чернігова в парламенті виявили бажання 127 кандидатів. І вже цей факт означає, що боротьба буде запеклою.

А засилля технічних кандидатів не дозволяє дати однозначну відповідь, хто ж усе-таки отримає жаданий мандат: Геннадій Корбан, який почав свою виборчу кампанію ще до її офіційного старту, або ж його візаві з команди Порошенка Сергій Березенко?

Поки що найбільшою рекламною активністю на окрузі відрізняються Сергій Березенко, Геннадій Корбан, Ігор Андрійченко і Андрій Міщенко. Причому в хід далеко не завжди йдуть чисті методи боротьби.

«Насправді зареєстровано всього 7 кандидатів, всі інші – самовисуванці, і більшість із них – це технічні кандидати», – пояснив «Слову і Ділу» голова освітнього центру «Ініціатива», політолог Павло Пущенко.

«Такий ажіотаж викликаний тим, що під час жеребкування у виборчій комісії ось ці технічні кандидати теж мають право подавати свої кандидатури. Насправді ці технічні кандидати представляють ресурсних кандидатів, яких кілька на окрузі. Таким чином у виборчу комісію вводяться потрібні люди. Так само кожен кандидат має право реєструвати спостерігачів. На дільничній комісії може перебувати не більше 1 спостерігача від кандидата. Чим більше у основного кандидата технічних кандидатів, тим більше він може завести людей – як членів комісії, так і до наглядового майданчику», – відзначає експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: