Кордон України перетнув черговий російський «гумконвой»

Читать на русском
Український кордон перетнули понад 100 фур з Росії. Зараз одна колона прямує у напрямку Донецька, інша – в бік Луганська.

Український кордон перетнули понад 100 фур з Росії. Зараз одна колона прямує у напрямку Донецька, інша – в бік Луганська, передає «Слово і Діло» з посиланням на агентство ТАСС.

У складі колони понад 100 автомобілів, які везуть близько 1000 тонн гуманітарних вантажів – це продукти харчування і медикаменти, в тому числі інсулін, імуносупресори та дезінфікуючі засоби. Серед продуктів харчування – макаронні вироби, різні крупи, борошно, чай - принаймні, так стверджують в російському МНС.

Відзначається, що ця колона стала 31-ю за рахунком з серпня минулого року.

Як відомо, передачею «гуманітарних вантажів» в Україні Росія порушує норми міжнародного права. Українські прикордонники та представники Червоного хреста заявляли, що не мають можливості перевіряти вміст фур.

Разом з тим, у РНБО і штабі АТО відзначають: неодноразово фіксувалася активізація бойовиків і збільшення кількості обстрілів сил АТО одразу після отримання вмісту російських вантажівок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: