На місцевих виборах «Укроп» має великі шанси на успіх – експерт

Читать на русском
Микита Потураєвполітолог

Складно виділити з нових політичних проектів лідера, але дуже сильним проектом є «Укроп».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політолог, координатор Міжрегіональної експертної мережі «Україна 3.0» Микита Потураєв, аналізуючи створення нових політичних проектів напередодні місцевих виборів.

«Зараз усі готуються до місцевих виборів і запуск різних проектів має різну мотивацію. Зокрема, «Укроп» пов'язаний з тим, що команді, яка працювала з Коломойським в Дніпропетровську не можна втрачати напрацьований потенціал, і вони будуть зміцнювати свої позиції на цих місцевих виборах. Мотивація нового проекту «Альтернатива» пов'язана з тим, щоб закріпитися на певних територіях Донбасу. Для проекту Хомутинніка «Відродження» базовим регіоном є Харків і вони будуть боротися за владу на Харківщині», – аналізує політолог.

На його думку, запуск нових проектів зараз – нехарактерний сценарій, тому що партію краще запускати, перед виборами до Верховної Ради. Тоді набагато легше просувати такі проекти.

«Дуже цікаво, як «Альтернатива» буде взаємодіяти з «Опозиційним блоком» та чи буде створюватися більшість. Досить серйозні перспективи є у партії «Укроп». Потенційно це дуже сильний проект, і якщо ця партія не маркерно включатиме в список комбатів, а системно залучатиме до своїх лав волонтерів, ветеранів, це дасть їм сильну перевагу, тим більше, що у суспільства якраз є запит на це. Правий центр буде належати об'єднанню «Укроп», – розповідає Микита Потураєв.

Як відомо, колишні перші особи режиму Віктора Януковича готуються запускати новий політичний проект «Альтернатива». До ведення відповідної діяльності причетні Микола Азаров, Андрій Клюєв, Артем Пшонка та Ігор Калетник.

Зазначимо, що на початку липня планується презентація політичної партії «Укроп», до якої увійде ряд позафракційних народних депутатів, наближених до екс-губернатора Дніпропетровської області, бізнесмена Ігоря Коломойського. Отже, серед можливих членів партії «Укроп» – нардепи Борис Філатов, Дмитро Ярош, Борислав Береза ​та соратник Коломойського Геннадій Корбан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: