«УКРОП» спровокує викриття справжніх «господарів» політичних проектів у парламенті – експерт

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Незабаром всім стане зрозуміло, що політичні «зірки» та нові політичні обличчя насправді лише маріонетки, введені промислово-фінансовими групами.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, аналізуючи інформацію про те, що Коломойський створює свою політичну фракцію «УКРОП».

«Лінія боротьби в парламенті проходить не лише між групами, але й у межах фракції. Це було зрозуміло ще на етапі формування передвиборчих списків. Тому очевидно, що різні фінансово-промислові групи мають своїх представників в кожній із фракцій. Представники Коломойського теж розподілені в різних політичних проектах. Тому те, що зараз формується «УКРОП», – етап очікуваний і передбачуваний. Зараз Коломойському це потрібно найбільше і він пішов в атаку першим, але є велика ймовірність, що «УКРОП» посприяє формуванню й інших груп у парламенті», – розповідає експерт.

За його словами, незабаром ми побачимо справжні обличчя політиків та дізнаємось, хто їхні справжні «господарі». Ми побачимо, що всі політичні «зірки» та нові політичні обличчя насправді лише маріонетки, введені промислово-фінансовими групами. Це неминучий процес, що був прогнозований ще раніше.

«Щодо «УКРОПу», то навряд чи ця група буде впливовою та потужною. Звичайно, будуть ситуації, коли меншість буде критичною. Але якщо пан Коломойський думає, що за допомогою цієї депутатської групи чи фракції йому вдасться нав'язати свою волю всьому парламенту – це малоймовірно. Якщо хтось думає, що виникає нова фракція і вона де-юре опиняється в коаліції, то це неможливо відповідно до законодавства. В цілому ж, ці процеси будуть сприяти не лише дефрагментації коаліції, але, можливо, в середньостроковій перспективі приведуть до перевиборів парламенту», – вважає спеціаліст.

Нагадаємо, 25 березня Президент підписав указ про звільнення Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА, а напередодні Глава держави оголосив Коломойському догану «за порушення правил професійної етики і вчинок, який порочить його як державного службовця».

При цьому, Коломойський запевнив, що з Президентом у нього немає конфлікту. Однак зовсім недавно він заявив, що збирається подавати до суду на уряд.

3 червня 2015 року з'явилась інформація про створення групи Коломойського в парламенті. До неї мають увійти нардепи Борис Філатов, Володимир Парасюк, Дмитро Ярош, Борислав Береза, а також журналісти Юрій Касьянов і Сергій Іванов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: