Маріуполь залишається ключовим містом, що може зазнати нападу – експерт

Читать на русском
Іван Якубецьвійськовий експерт

Санкції не зупинять Путіна. Росія буде продовжувати «хапати» все, що вона може «хапнути», навіть на шкоду собі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів начальник аеромобільних військ ЗСУ (1998-2005), полковник запасу Іван Миколайович Якубець, аналізуючи збільшення обстрілів українських позицій та те, як вплине продовження санкцій на Росію.

«Росія нав'язує Україні ту свободу, яку вона вважає за потрібне, а Україна цю вимогу не виконує. У зв'язку з цим РФ не розглядає питання щодо завершення бойових дій на Донбасі. Безумовно, подальше загострення буде йти за трьома основними напрямками: в першу чергу Маріуполь знову може піддатися обстрілам. Донецьк та Станиця Луганська – також під загрозою», - вважає військовий експерт.

За його словами, мета цих дій – розпалювання воєнного конфлікту, нанесення максимальних втрат, захоплення нових, хай навіть невеликих територій та примус України до «миру».

«Санкції ні на що не вплинуть і ескалація конфлікту буде продовжуватись. Росія – це сировинний додаток Європи, тому відповісти Заходу на введення санкцій вони ніяк не зможуть, а от продовжувати «хапати» все, що вони можуть «хапнути», навіть на шкоду собі, вони будуть», – розповідає спеціаліст.

Зазначимо, що в ніч на 21 червня Донецьк зазнав масованого обстрілу. У мерії повідомляли, що в результаті обстрілу Петровського району одна людина загинула і ще одна отримала поранення.

Сьогодні штаб АТО повідомив, що епіцентром напруженої ситуації залишається Донецький напрямок, де було зафіксовано 52 обстріли українських позицій і мирного населення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: