Обшуком у «Націоналі» влада хоче змусити Кернеса відмовитись від посади – експерт

Читать на русском
Геннадій Кернес

Є декілька версій щодо рішення провести обшук в готелі «Національ», але найімовірніше, що це спосіб змусити його залишити свою посаду до моменту вироку суду.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи інформацію про те, що в Харкові в готелі «Національ» невідомі люди з автоматами проводять обшук за фактичним місцем проживання мера міста Геннадія Кернеса.

«Обшук в готелі «Національ» можна пов'язати з кількома версіями. Наприклад, з тим, що заагльна ситуація підштовхує до того, щоб в Україні почалися реальні реформи, а не їхня імітація. В цьому сенсі дуже показовою може якраз стати справа Кернеса. Можливо, затягування справи вирішили припинити. В приниципі, можливо, дійсно недостатньо доказів і є рішення долучити деякі докази, аби пришвидшити цю справу», – аналізує політолог.

За його словами, ініційований обшук може бути ходом української влади, аби знайти ще більш вагомі докази для того, щоб з Кернесом стало простіше домовитися і він відмовився від посади в Харкові добровільно.

«Харків зараз є одним з регіонів, які складно контролювати. Скоріш за все, це рішення центральної влади, яке робитьсядля того, аби змусити Кернеса відмовитись від посади до моменту вироку суду. Ймовірно, у Києва вже є кандидатура в Харків, тому що якщо почнуться якісь бойові дії, влада в Києві має бути впевнена, що Харковом керують люди, яким можно довіряти», – вважає експерт.

Як повідомляється, у Харкові в готелі «Національ» на проспекті Леніна, де фактично проживає харківський міський голова Геннадій Кернес, проходить обшук. В холі готелю «Національ» знаходяться декілька військовослужбовців у камуфляжній формі, балаклавах та зі зброєю.

Нагадаємо, Кернеса та двох його охоронців підозрюють у викраденні та побитті учасників Євромайдану в березні минулого року. Перше засідання у справі Кернеса розпочалося ще 1 лютого в Дзержинському райсуді Харкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: