Міністр екології Ігор Шевченко отримав на горіхи від прем'єра

Читать на русском
Глава уряду Арсеній Яценюк обурений тим, що за 5 днів найпотужнішої пожежі під Києвом глава Мінекології так і не спромігся виїхати на місце НП з плачевними наслідками для екологічної ситуації в столиці та області.
Фото: ecobezpeka.com

На засіданні Кабміну прем'єр-міністр України висловив крайній подив з приводу того, що глава Мінекології та природних ресурсів Ігор Шевченко особисто не відвідав місце пожежі на нафтобазі під Києвом. «Які показники екологічної ситуації за нормативами, яка норма і який загальний стан як у Києві, так і в Київській області? А ви особисто виїжджали на пожежу, пане міністре? Я б вам дуже радив виїхати на пожежу. 5 днів, екологічне питання на всю країну і на весь світ, а міністра там не було, це недобре», – обурювався Яценюк.

Відповідь міністра здивувала членів уряду і пресу: «Я особисто не виїжджав, але виїжджав голова Держекологічної інспекції... Я обов'язково це зроблю». Засідання уряду транслювалося на каналі «112 Україна», передає «Слово і Діло». За даними санепідемслужби України, станом на сьогодні, 12 червня, вже не відзначено перевищень забруднення атмосферного повітря в наближених до пожежі населених пунктах.

До цього пресі повідомлялося, що служби Мінекології готові працювати на місці пожежі тільки після повної його ліквідації. Займання сталося на нафтобазі в селі Крячки Васильківського району Київської обл. Почалася пожежа о 17:29 в понеділок, 8 червня. Спочатку загорівся резервуар з пальним об'ємом 900 кубометрів. Зрештою вогнем були охоплені 16 резервуарів з 17, в п'ятницю продовжують горіти 2 резервуари.

За фактом загибелі людей під час пожежі міліція відкрила справу за ст. 275 Кримінального кодексу. У МВС вже заявили, що нафтобаза не була введена в експлуатацію належним чином.

У програмі «Гроші» на каналі 1+1 журналісти висловили підозри, що Ігор Шевченко дуже тісно пов'язаний з колишнім регіоналом Олександром Онищенком. Нібито саме останній за дуже пристойну суму пролобіював призначення Шевченка міністром за квотою «Батьківщини». А до цього Ігор Шевченко очолював юридичну фірму, що консультувала одіозного міністра енергетики Едуарда Ставицького. До речі, саме останньому і належала під Києвом нафтобаза, що згоріла, – про це на тому ж засіданні Кабміну повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: