Гігантський масштаб пожежі на нафтобазі на совісті її керівництва – міліція

Читать на русском
Півтори години після початку пожежі під Києвом керівники нафтобази «БРСМ-Нафта» не викликали пожежників побоюючись, що ті виявлять їхні нелегальні маніпуляції з нафтопродуктами. У результаті пожежа забрала життя 5 людей.
Фото: УНІАН

«Загоряння палива на нафтобазі в селі Крячки відбулося в ході нелегального змішування різних нафтопродуктів. Керівництво нафтобази, побоюючись, що пожежники і міліціонери, які приїдуть на виклик, виявлять їхні незаконні операції, не повідомляло про пожежу протягом перших півтора годин. Саме тому пожежа змогла стати настільки масштабною, що в ході її гасіння загинули п'ять осіб», – йдеться в повідомленні прес-служби МВС України. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Правоохоронці виявили, що на території нафтобази бензин і дизпаливо псевдовисокої якості виготовлявся з низькоякісної сировини. Для цього використовувалися різні «присадки» і добавки (бензол, метанол і т.д.), небезпечні для життя і здоров'я людей.

Збиток державі внаслідок пожежі оцінюється в 1,2 мільярда гривень. За даним фактом МВС проводить розслідування відносно посадових осіб групи компаній «БРСМ» за ч. 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Раніше за фактом загибелі 5 чоловік порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки). Ще одне провадження порушили за ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) КК України.

Півтори години після початку пожежі під Києвом керівники нафтобази «БРСМ-Нафта» не викликали пожежників побоюючись, що ті виявлять їхні нелегальні маніпуляції з нафтопродуктами. У результаті пожежа забрала життя 5 людей.
Фото: tsn.ua

Нагадаємо, що за даними, оприлюдненими лідером «Радикальної партії України» Олегом Ляшком, міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко в момент пожежі без дозволу прем'єр-міністра перебував у Франції. Крім того, відомо, що цей самий чиновник тісно пов'язаний із співвласником сумнозвісної бази - розшукуваним утікачем-міністром енергетики часів Януковича Едуардом Ставицьким. А саме: юридична фірма, що належить п. Шевченку, консультувала Ставицького під час перебування його на посаді міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: