Євросоюз схвалив продовження санкцій проти Росії – Reuters

Читать на русском
Постійні представники країн-членів Європейського Союзу схвалили продовження економічних санкцій проти Росії на шість місяців

Комітет постійних представників країн-членів Євросоюзу схвалив продовження економічних санкцій проти Росії на шість місяців до кінця січня 2016 року.

Про це повідомляє агенство Reuters з посиланням на власні джерела в дипломатичних колах, передає «Слово і Діло».

Раніше на саміті G7 президент Європейської ради Дональд Туск зазначив, що санкції проти Російської Федерації будуть збережені, поки остання не перестане проявляти агресію проти України. Він також уточнив, що формальне рішення щодо продовження санкцій проти Росії буде прийнято до проведення засідання Європейської Ради, яке заплановане на кінець червня.

Тема продовження санкцій щодо Російської Федерації обговорюється в Євросоюзі протягом останнього часу. Ще в березні лідери ЄС домовилися, що скасування санкцій можливе тільки за умови повного припинення вогню на сході України та виконання положень мінських угод, а також за умови допуску офіційного Києва до російсько-українського кордону на тій території, яка сьогодні знаходиться під контролем самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: