Захисники Мельничука «нашкребли» майже 400 тис. грн на заставу

Читать на русском
Захист народного депутата Сергія Мельничука вніс за нього заставу в розмірі 365 тис. грн, а також оскаржує сам факт позбавлення Мельничука депутатських повноважень.

Захист народного депутата Сергія Мельничука вніс суду заставу в розмір 365 тис. грн.

Як стверджує адвокат нардепа Юрій Мельник, гроші для цього збирали ледь не по копійці, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Багатьма людьми зібрано по 1 тис., по 2, по 5, по 10, і застава в розмірі 365 тис. була ще в п'ятницю внесений за народного депутата України Мельничука Сергія Петровича. Це прихильники, ті люди, які вболівають душею за нього», – зазначив Мельник.

Крім того, як стверджує адвокат, саме рішення Печерського суду стосовно Мельничука грубо обмежило його повноваження як народного депутата. Таке трактування рішення суду говорить про незаконність дій судді, який, на думку Мельника, перевищив свої повноваження.

«Законом не передбачена подача апеляції при обранні такого запобіжного заходу як застава, оскільки тут грубо порушена пряма норма Конституція України, закон про статус народного депутата України, тобто, депутата незаконно суд і прокурор позбавили депутатських повноважень. Таке робити може тільки Верховна Рада. Це не було процедурно дотримано», – заявив Мельник, додавши, що захист також подав клопотання про зміну запобіжного заходу щодо Мельничука.

Нагадаємо, після винесення на голосування рішення про зняття депутатської недоторканності з представника депутатської групи «Воля народу» Сергія Мельничука Верховна Рада так і не підтримала клопотання щодо притягнення його до кримінальної відповідальності.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: