Арешт Клюєва: депутати не готові здавати своїх – експерт

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

У депутатів діє принцип корпораційної єдності: своїх не здавати, бо завтра вони самі можуть опинитися на цьому місці.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи ймовірність арешту Клюєва.

«Зараз арешт Клюєва – це показник того, як коаліція, що декларувала себе як проєвропейська, що має конституційну більшість, зможе продемонструвати, що вона готова реально боротися з корупцією. Насправді, притягнення до відповідальності через ВР – питання дуже дискусійне. Свого часу лише двох депутатів змогли притягти до відповідальності шляхом голосування. Чиновники дуже рідко готові відмінити принцип «своїх не здавати», навіть незважаючи на те, що є абсолютно всі факти злочинів», – розповідає спеціаліст.

За його словами, у депутатів діє принцип корпораційної єдності: своїх не здавати, бо завтра ми самі можемо опинитися на їхньому місці.

«На жаль, сьогодні депутати просто перекладають відповідальність. Зараз на Гройсмана. Але Гройсман поки що не готовий вносити подання справ на Клюєва та Мельничука в парламент. Це негативний показник. Гройсман так само хоче зняти з себе відповідальність. Це показник того, що український парламент так і не став дорослим», – вважає Таран.

Нагадаємо, система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала обіцянку народного депутата Лещенка, який 12 травня 2015 року запевнив, що парламент підтримає подання про позбавлення депутатської недоторканності і арешт Сергія Клюєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: