Жебрівський: Україна має бути готова до амністії сепаратистів

Читать на русском
Новий голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації вважає, що Україна має бути готова до амністії сепаратистів, на руках яких немає крові.

Україна має приготувати реальну амністію для сепаратистів, на руках яких немає крові.

Про це в інтерв'ю BBC розповів новоспечений голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає «Слово і Діло».

«Думаю, ми також маємо готувати амністію для людей, у яких руки не в крові. Ми повинні повернути їх у правове поле України. Потрібно буде ініціювати такі амністії щомісяця – робитимемо це щомісяця», – заявив Жебрівський.

При цьому, за словами губернатора, необхідно «воювати за голови людей», тобто зробити так, щоб жителі Донбасу відчули підтримку Києва. На його думку, саме тому не потрібно поспішати з рішенням про блокаду окупованих територій.

«Я хочу вивчити ситуацію. Якщо тамтешні підприємства зареєстровані в Україні, платять в Україні податки, треба подумати, чи потрібно їх зупиняти. Чи варто зупиняти постачання товарів, необхідних для життя українців, які проживають там, якщо вони в такому разі просто отримуватимуть їх з Росії? Чи не означає це, що ми таким чином самі створюємо додатковий ринок для російських товарів, підгодовуємо агресора? Однозначної відповіді немає. Щоб вирішити це питання, я хочу порадитися з місцевими фахівцями», – висловив думку Жебрівський.

Нагадаємо, Павло Жебрівський був призначений головою Донецької ВЦА 11 червня. Він прийшов на зміну Олександру Кіхтенку, формальною причиною звільнення якого став зрив строків будівництва фортифікаційних споруд на лінії зіткнення з бойовиками на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: