Трьохмільярдний борг України перед Росією може бути реструктуризований – Порошенко

Читать на русском
Президент вважає, що якщо 3 млрд дол., які перед втечею з країни позичив у РФ Віктор Янукович, – це євробонди, то вони так само підлягають реструктуризації, як і кредити Україні в МВФ.

Президент України Петро Порошенко заявив, що в разі, якщо 3-мільярдний кредит, наданий Україні Росією безпосередньо перед втечею екс-президента Віктора Януковича, належить до євробондів, він може бути реструктуризований точно так само, як і борги України перед кредиторами МВФ.

Про це Порошенко розповів у ході інтерв'ю Bloomberg, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, відповідаючи на питання кореспондента про те, чи варто сподіватися на те, що Росія як кредитор України буде реструктуризувати 3-мільярдний борг, термін виплати якого підходить вже в грудні поточного року, Порошенко відповів позитивно.

Яресько обіцяє реструктуризувати держборгСказано 25 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Якщо це комерційні євробонди – так», – сказав Президент. «Буду з вами чесний: Путін ніколи не піднімав питання про 3 мільярди в наших переговорах. Наскільки я розумію, Росія лише кілька тижнів тому визнала цю позику як таку, що досі тримається Міністерством фінансів, а не іншими інвесторами. У нас же досі є сумніви: це комерційні євробонди, або ж державна позика... Схоже на те, що це комерційні євробонди», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні в МВФ заявили, що наступний транш кредиту Фонду не залежить від реструктуризації приватних позик України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: