МВФ: другий транш кредиту не залежить від реструктуризації приватних позик

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд готовий надати Києву другий транш кредитування за програмою EFF у розмірі 1,7 млрд доларів США і не пов'язує це рішення з результатами переговорів із приватними кредиторами про реструктуризацію частини боргу.

У заяві директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, переданій агенції «УНІАН», йдеться: «Швидке завершення боргових операцій є важливим для продовження програми реформ. Для цього МВФ всіляко заохочує переговорний процес і завершення реструктуризації. Однак у випадку, якщо переговори не будуть завершені, а Україна не зможе обслуговувати свій борг перед приватними кредиторами, Фонд зможе продовжити кредитування України як позичальника». Про це повідомляє «Слово і Діло».

За словами глави МВФ, «українська влада реалізує амбітну програму реформ, розраховану на 2015-2018 роки і яка передбачає глибокі макроекономічні та структурні реформи». Крістін Лагард переконана, що «ці реформи включають істотну фіскальну консолідацію, реформи в енергосекторі, відновлення банківської системи, поповнення золотовалютних резервів Нацбанку і, як наслідок, зростання виробничих можливостей економіки». У заяві директора-розпорядника МВФ йдеться також, що ця програма реформ фінансується як ресурсами МВФ, так і засобами інших кредиторів і урядів США та країн Євросоюзу.

Крістін Лагард підкреслила, що боргові операції потрібні, зокрема, для зниження держборгу і зниження необхідності залучення коштів. «Ці цілі покликані зміцнити фінансове становище країни в середньостроковій перспективі, збільшити обсяг золотовалютних резервів, а також надати уряду можливість обслуговувати існуючий борг без накопичення нової заборгованості», – наголошується в заяві директора-розпорядника МВФ. У зв'язку з цим використання золотовалютних резервів зараз для виплати боргу приватним кредиторам не є можливим, вважає Крістін Лагард.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: