Мінськ-2 не зірвано, він ніколи не працював – західна преса

Читать на русском
На думку The New York Times, жорсткішають позиції обох сторін конфлікту. В статті у газеті Der Spiegel констатується, що Мінські домовленості не виконуються, а Deutsche Welle пророкує, що лідери «Великої сімки» все-таки висловляться за повернення Росії до цього клубу.

На думку The New York Times, жорсткішають позиції обох сторін конфлікту. В статті у газеті Der Spiegel констатується, що Мінські домовленості не виконуються, а Deutsche Welle пророкує, що лідери «Великої сімки» все-таки висловляться за повернення Росії до цього клубу.

У статті журналіста Ендрю Е. Крамера в The New York Times зазначається: «Високопосадовці в Києві, скаржачись на порушення Росією домовленостей і усвідомлюючи, що їхня армія ніколи не зможе перемогти підтримуваних Росією сепаратистів за допомогою військової сили, вирішили просто відрізати східні регіони від решти країни», передає «Слово і діло».

На думку автора статті, «ця політика порушує Мінські угоди, відповідно до якого Україна зобов'язалася прагнути до політичного примирення з сепаратистами, не в останню чергу, знизивши обмеження на торгівлю та відновивши виплати бюджетникам і пенсіонерам». Автор наводить цитату лідера президентської фракції у Верховній Раді Юрія Луценка: «Поки терористи не передадуть полонених і не припинять стріляти, вони не отримають продукти харчування з нашого боку».

Беньямін Біддер в статті для Der Spiegel пише: «Українська влада не хоче визнавати сепаратистів в якості партнерів з переговорів і тим самим підвищувати їх значимість. А проросійські польові командири, в свою чергу, не бажають після виборів ділити політичну владу з проукраїнськими партіями, що цілком можливо».

У статті наводиться думка експерта з Росії Німецького товариства зовнішньої політики (DGAP) Штефана Майстера: «Мінські угоди нездійсненні самі по собі. Тому говорити про те, що «Мінськ-2» зірвано, було б неправильно: він ніколи не працював».

Deutsche Welle не прогнозує жодних нових ініціатив під час саміту G7, націлених на подолання кризи на сході України. «Для організатора саміту цього року – уряду Німеччини – найбільш важливими представляються три теми: захист світового клімату, охорона здоров'я і становище жінок. Міжнародні проблеми теж будуть обговорюватися, у тому числі й російсько-український конфлікт», – йдеться в статті.

«Ангела Меркель, – продовжує автор, – поки не може собі уявити участь Росії в цьому міжнародному форматі, оскільки G7 – це група країн, які поділяють цінності демократії і правової державності, до принципів яких відноситься також захист міжнародного права та недоторканності кордонів. Анексія ж Криму, на думку канцлера ФРН, була однозначним порушенням міжнародного права».

Автор матеріалу резюмує: «Спостерігачі, проте, очікують, що G7 все-таки висловиться за повернення Росії до цього клубу на певних умовах, до числа яких не буде належати вимога негайно повернути Крим Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: