Переселенцям обіцяють ті ж пільги, що й киянам

Читать на русском
Столична міська адміністрація з липня почне видачу «Карток киянина» людям, що переїхали в Київ із окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.
Фото: golos.ua

Переселенці з окупованих частин Донецької, Луганської областей та Криму матимуть змогу отримувати ті ж самі пільги, що й жителі Києва – за допомогою «Карток киянина», видачу яких для внутрішньо переміщених осіб у КМДА обіцяють уже з початку липня.

Про це в ході круглого столу з питань проблем внутрішньо переміщених осіб повідомив заступник мера Києва Олексій Резніков, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«На останньому засіданні Київської міської ради було проголосовано за рішення та внесені зміни в нормативний документ, який регулює дію «Картки киянина». Відповідно до цього рішення, всі переселенці з Криму та Донбасу, які офіційно живуть та працюють у столиці, вважатимуться киянами та отримуватимуть право на користування «Карткою киянина».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко заявив про намір відкрити 200 торгових точок з продажу соціального хлібаСказано 18 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відповідне рішення міськради набуде чинності уже в липні, повідомив Резніков. «Служби соціального захисту будуть зобов’язані видавати «Картку киянина» переселенцям. Окрім того, з метою нестворення черг, буде проведено тендер серед банківських установ. Банки будуть видавати «Картку киянина» у своїх відділеннях», – зазначив він, уточнивши, що, найімовірніше, такими банками будуть «Ощадбанк» та «Хрещатик».

Крім того, він анонсував, що з часом «Картку киянина» можна буде використовувати для оплати комунальних послуг та як універсальний проїзний квиток у громадському транспорті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: