Держприкордонслужба: Порошенко поставив завдання відновити контроль за кордоном до кінця року

Читать на русском
Глава Держави все ще вірить у виконання Мінських домовленостей та планує відновити контроль над державним кордоном до кінця 2015 року.

У Державній прикордонній службі стверджують, що Порошенко поставив перед ними завдання відновити контроль над державним кордоном України до кінця року.

Про це в ході інтерв'ю «5 каналу» розповів речник Держприкордонслужби Олег Слободян, пише «Слово і Діло».

«Звичайно, не все залежить від Держприкордонслужби, тому що це питання іншого рівня – міжнародного. Але в свою чергу ми докладаємо максимум зусиль», – зазначив Слободян, коментуючи те, що Порошенко поставив перед службою чітке завдання з відновлення контролю над кордоном.

Разом з тим, він наголосив, що на даний момент держава не контролює більше 400 км власних сухопутних кордонів. «Що стосується ділянки кордону, яку ми тимчасово не контролюємо, то це 409,3 кілометра в межах Донецької та Луганської областей», – розповів Слободян.

Також він зазначив, що зараз на російському пункті пропуску «Донецьк» працює українська міжвідомча комісія, до складу якої входять митники і працівники ДПСУ.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада ухвалила постанову про додатковий набір у Державну прикордонну службу 3 тисяч працівників. Як пояснили тоді «Слову і Ділу» в самому відомстві, ці люди потрібні для нарощення зусиль в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: