Порошенко заперечує будь-які конфіденційні домовленості з Фірташем

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що всі заяви олігарха Дмитра Фірташа у віденському суді щодо якихось таємних домовленостей не відповідають дійсності.

Президент України Петро Порошенко заявив, що всі заяви олігарха Дмитра Фірташа у віденському суді щодо якихось таємних домовленостей не відповідають дійсності.

Про це він заявив у ході прес-конференції, передає «Слово і Діло».

«Я ніколи не заперечував дуже коротку і беззмістовну зустріч з Фірташем під час президентської кампанії. Але я категорично заперечую будь-які домовленості, конфіденційні чи відкриті, з Фірташем. Цього не було, цього не існує», – заявив Порошенко.

«Тому якщо я маю коментувати ті чи інші події у Відні, це є мій абсолютно чіткий коментар. Якщо щось інше заявлене під присягою в суді – той, хто заявляє, має нести відповідальність за брехню під присягою», – додав Глава держави.

Говорячи про зустріч з діючим мером Віталієм Кличком у Відні, Президент повідомив, що між ним і Кличком була підписана так звана «конфіденційна політична угода». «Саме її ми обговорювали. Вона складалася з двох частин, перша частина була публічно оголошена 29 березня на спільному з’їзді партій «УДАР» і «Солідарність», а друга частина політичної угоди є тут. Тільки поверніть мені її будь-ласка», – сказав Президент, передаючи документ журналістам.

Нагадаємо, 30 квітня на суді український олігарх Дмитро Фірташ підтвердив факт зустрічі з Петром Порошенком і Віталієм Кличком у Відні навесні 2014 року і заявив, що ініціював її для протистояння Юлії Тимошенко. Крім того, за словами адвокатів бізнесмена, після втечі Віктора Януковича в лютому 2014 року Фірташ також підтримував Кличка як кандидата у президенти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: