Серпень буде критичним періодом для нового наступу бойовиків – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Військова техніка надходить і військовий потенціал бойовиків тільки зміцнився, тому критичним періодом буде серпень, коли Захід буде вирішувати питання санкцій.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи інформацію про те, що РФ намагається навмисно спровокувати ескалацію конфлікту на Донбасі.

«Активізація бойових дій в Мар'їнці – відповідь на переговори в Мінську. Це спосіб військового тиску на переговорний процес. Класична тактика Росії, яку бойовики застосовували торік у серпні, в січні-лютому цього року. Це примус до миру через війну. Паралельно ще й загроза ескалації конфлікту для Заходу. Не просто так обстріл Мар'їнки стався напередодні саміту «Великої сімки», – розповідає Фесенко.

За його словами, розрахунок Росії простий: налякати Захід, а Захід змусить Україну прийняти сценарій Кремля.

«У посланні Президент правильно попередив: ризики військової агресії є і потрібно бути готовим у будь-який момент. Сепаратисти формально не виходитимуть з режиму перемир'я, але намагатимуться відбити окремі населені пункти. Кінець липня-серпень – критичний момент для України. Багато залежатиме від того, чи продовжать санкції проти Росії, і якщо продовжать, то як РФ відреагує», – пояснює він.

Як відомо, в ніч з вівторка на середу бойовики почали наступ на Мар'їнку. Це сталося після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала переговори в Мінську – представник РФ Азамат Кульмухаметов просто покинув переговори.

Після масованого наступу бойовиків у складі понад 1000 осіб, 10 танків і «Гвоздик», українська сторона була змушена застосувати проти бойовиків артилерію. Україна повідомила про такий крок своїм партнерам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: