Рік Одарича на посаді мера Черкас: аналіз обіцяного та зробленого

Читать на русском
Рейтинг відповідальності мера Черкас Сергія Одарича за результатами першого року його роботи склав 20%, а безвідповідальності – 11%.

Протягом останнього року своєї роботи мер Черкас Сергій Одарич дав 36 обіцянок, 7 з яких були втілені в життя. Ще 4 свої зобов’язання міський голова Черкас провалив. Таким чином, рейтинг відповідальності Одарича за результатами першого року його діяльності склав 20%, а безвідповідальності – 11%.

Такі дані були озвучені в ході прес-конференції, ініціатором якої виступила громадська організація «Система народного контролю «Слово і Діло».

Всього ж за весь період власної політичної діяльності Одарич виголосив 123 обіцянки, з яких 52 отримали статус «не виконано», 46 – «виконано», а ще 25 – знаходяться у процесі виконання.

Рейтинг відповідальності мера Черкас Сергія Одарича за результатами першого року його роботи склав 20%, а безвідповідальності – 11%.

Все це, за словами волонтерів «Слова і Діла», дає можливість міському голові Черкас займати 8 сходинку у рейтингу мерів України, які найбільше виголошують публічних обіцянок, та 6 сходинку у рейтингу відповідальності міських голів. В той час, як за показником безвідповідальності Одарич посідає 3 місце у рейтингу очільників міст обласного значення.

.

Рейтинг відповідальності мера Черкас Сергія Одарича за результатами першого року його роботи склав 20%, а безвідповідальності – 11%.

Натомість, у рейтингу міських голів, яких обирали 25 травня 2014 року, показники керманича Черкас є гіршими. Зокрема, за рівнем відповідальності серед 7 мерів обласних центрів за підсумками року він посів лише 6 позицію, а за відсотком безвідповідальності – 4 сходинку, маючи 11% невиконаних декларацій.

В цілому ж, оцінюючи підсумки роботи діяльності Сергія Одарича, голова громадської організації «Система народного контролю «Слово і Діло» Євген Заїка зауважив, що складається враження, ніби останні два місяці міський голова більше акцентував власну увагу не на виконанні раніше задекларованого, а на конфліктному з'ясуванні стосунків із секретарем Черкаської міської ради Олександром Радуцьким.

Саме тому, на думку Заїки, в ході майбутньої виборчої кампанії в Черкасах, виборці, скоріш за все, стануть не стільки свідками конкуренції реальних програм та бачення розвитку міста, скільки «війни компроматів» чорного піару, яким кожен із кандидатів буде намагатись дискредитувати опонента.

У заході також взяли участь голова Черкаської обласної організації КВУ Максим Михлик, заступник голови Черкаської ОДА, депутат Черкаської міської ради Юрій Сас, секретар громадської ради при міському голові Черкас Наталія Вернидуб, член виконкому Черкаської міської ради Сергій Гончар та ін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: