Доля Донбасу: ватажки «ДНР» і «ЛНР» продовжують грати в перемир’я

Читать на русском

Представники псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР» намагаються зірвати робочий процес в підгрупах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Представники псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР» намагаються зірвати робочий процес в підгрупах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Повідомило про це джерело, близьке до української частини Тристоронньої контактної групи, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Дзеркало тижня».

«Їх деструктивний підхід до діяльності робочих підгруп не міг не позначитися на ефективності та самій атмосфері консультацій. У діях Донецька і Луганська чітко простежується намір зірвати роботу підгруп, відійти від узгоджених на їх засіданнях пропозицій», – розповів співрозмовник.

За словами джерела, ватажки терористів Захарченко і Плотницький, які ставили свої підписи під Мінськими домовленостями, в черговий раз відмовилися від участі в консультаціях з Тристоронньої контактною групою, ніж підтвердили своє небажання реалізовувати досягнуті домовленості.

Співрозмовник додав також, що українська сторона і далі буде вимагати від так званих «ДНР» і «ЛНР», а також Росії належного виконання передбачених ними кроків по деескалації і вирішенню невідкладних гуманітарних проблем.

В тей же час, спецпредставник ОБСЄ Хайді Тальявіні заявила, що зустріч чотирьох робочих підгруп Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Сході України в Мінську пройшла конструктивно.

Відзначимо, що спецпредставник повідомила, що наступна зустріч підгрупи по врегулюванню конфлікту на Донбасі відбудеться 2 червня в Мінську.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: