В Міноборони хочуть попросити допомоги цивільних медиків

Читать на русском
Міністерство оборони України виступає за розробку та законодавче закріплення системи координації сил та засобів військової та цивільної медицини.

В Міністерстві оборони України пропонують розробити систему координації військової та цивільної медицини.

Про це в ході парламентських слухань щодо військово-медичної доктрини заявив заступник міністра оборони Юрій Гусєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Потрібно передбачити реальні кроки Кабінету міністрів, перехідні положення, розробити стратегію розвитку військової медицини, де передбачити, у тому числі, систему координації сил та засобів військової та цивільної медицини», – зазначив Гусєв.

Гусєв також наголосив на важливості закріплення у законодастві таких понять, як правило «золотої хвилини» (коли пораненому потрібно надати першу допомогу), «золотої години» (час на транспортування пораненого з поля бою) та правило перших 6 годин, коли постраждалий має отримати допомогу в госпіталі.

Його колега, перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко підтвердила, що ключовими поняттями військово-медичної доктрини є логістика пацієнта та розподіл зон відповідальності між закладами охорони здоров'я та силовими структурами, що також потребує законодавчого закріплення.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» дослідило складнощі процесу отримання статусу інваліда війни учасниками АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: